Skip to main content

5 FILM MED KONFLIKTSITUATIONER, DER SKAL LØSES

Værktøjet giver gode råd til, hvordan du kan undgå at trappe konflikter op. Det henvender sig til dig, der holder af at lære ved at se, lytte og selv afprøve muligheder for handling.

Du kan møde konflikter alle steder – hjemme, sammen med vennerne, til sport og også, når du er på arbejde. Konflikter er et livsvilkår, og de kan ikke undgås. Men bliver de opdaget i tide, kan de håndteres, så de ikke trapper op og bliver uoverskuelige. Dette værktøj giver dig en forståelse for, hvad konflikter er, og hvad du kan gøre for at håndtere dem.

De 5 film fra www.trapned.dk er udviklet inden for butiksområdet og tager udgangspunkt i typiske situationer, hvor der opstår konflikter med kunder.

Filmene er bygget op, så man stilles over for nogle situationer, hvor man skal vælge, hvad medarbejderen skal svare kunden for at trappe konflikten ned.

Guide til at arbejde interaktivt med konfliktsituationerne

 1. Hvis du ikke har Flash Player på din computer, skal du allerførst downloade det.
  1. Det gør du ved at klikke  her.
  2. Følg herefter download-instrukserne.
 2. Åbn hjemmesiden trapned.dk.
 3. Vælg en konfliktsituation ved at klikke på et af billederne.
 4. Se baggrundshistoren og lad programmet guide dig gennem konfliktløsnings-mulighederne.

 

Links

På hjemmesiden www.trapned.dk finder du også andet nyttigt materiale, der supplerer filmene om konfliktløsning. F.eks.:

 • Rollespil.
  • Her finder du skræddersyet undervisningsmateriale til tre rollespil, og du får – sammen med kolleger eller venner –  mulighed for at afprøve konflikthåndtering.
  • Tjek selv på her
 • Pjecen “Trap ned – lær at tackle konflikter”
  • Pjecen indeholder en gennemgang af hvad konflikter er, og hvordan man kan trappe dem ned ved hjælp af konflikttrappen. Derudover er der en lang række konkrete bud på, hvad man kan gøre i selve situationen, både ift. hvad man siger, hvordan man virker og ens kropssprog
  • Pjecen er et godt supplement til selve filmene og kan med fordel udleveres til kolleger I forbindelse med et møde eller en snak om konflikter.
  • Hent pjecen her.

 

Referencer

Værktøjet er udviklet af Branchearbejdsmiljørådet for detailhandelsområdet, BAR Handel www.barhandel.dk og  www.detdumærker.dk/materialer