Skip to main content

KAPITEL 04

Samarbejde & trivsel på arbejdspladsen

Herunder finder du en række værktøjer, der understøtter og sætter perspektiv på de emner kap. 4 omhandler.

Inspirations materialet til kapitlet “Samarbejde og trivsel på arbejdspladsen” består af:

Podcasts

Hvordan skal hjemmearbejdspladsen indrettes for at være sund?

Gå til podcast (ekstern)

I denne podcast fra hjemmesiden ”HR viden” interviewer værten Bettina Pruhs  Fysioterapeuten og arbejdsmiljørådgiveren Anne Lintrup om, hvordan hjemmearbejdspladsen skal indrettes, så kollegerne får gode betingelser for et sundt og effektivt arbejdsliv.

Reference: Podcasten stammer fra hjemmesiden: hrviden.dk

Pauser på jobbet

Gå til podcast (ekstern)

Hør en eller flere podcasts om pauser på arbejdet. Hvorfor skal vi holde pause og hvad sker der, hvis vi ikke gør det. Podcastserien hedder: Restituthvafornoget og er udgivet af BFA

Reference: Podcastserien stammer fra hjemmesiden www.etsundtarbejdsliv.dk og er produceret af BFA

Tanker og erfaringer på et arbejdsliv som senior.

Gå til podcast (ekstern)

Hør en eller flere podcasts om seniorer på arbejdsmarkedet:
I ”De Erfarne” fortæller seks vidt forskellige mennesker om deres arbejdsliv og de sidste år på arbejdsmarkedet. For hvornår er man senior på sit arbejde? Hvad tænker man egentligt over, når man er på vej på pension? Og hvorfor kan være så svært at tale om alder på sin arbejdsplads?

Se mere info

Hvad sker der når flere kulturer mødes på arbejdspladsen?

Hvad sker der når dansk og kinesisk kultur og arbejdskultur mødes (ekstern)

IDA – Forenignen for ingenører i Danmark har produceret en række podcasts, hvor du kan høre om andre IDA-medlemmers erfaringer med at arbejde i internationale virksomheder og i andre kulturer.

Reference: Podcastserien er produceret af IDA

Videoer

TR og AMR deles om opgaverne på arbejdspladsen

Claus Pedersen og Rene Desheim fra Serviceforbundet fortæller om, hvordan de som henholdsvis TR og AMR deler arbejdsopgaverne i dagligdagen. De kommer også med inspiration til klubarbejdet og fortæller om den rolle klubben spiller, når nye ansatte skal meldes ind i fagforeningen.

Reference: Filmen er produceret af FIU i 2015

Samarbejdet med ledelsen

Flemming Henriksen fra Dansk El forbund har i denne film fokus på sit samarbejde med ledelsen og giver gode råd til, hvordan, TR og AMR kan få et godt forhold til ledelsen.

Reference: Filmen er produceret af FIU i 2015

Pas på dig selv og pas på dine kolleger

Joan Hindsgavl-Nissen fra HK fortæller om hvad hun gør for at skabe et godt arbejdsliv for sine kolleger, opmuntre dem til at tage videreuddannelse og støtte dem , når der er nedgangstider for arbejdspladsen.

Reference: Filmen er produceret af FIU i 2015

Skab kontakt med smil og latter

Karina Guldager, 3F fortæller om, hvordan hun som AMR samarbejder med sine TR kolleger. Hun viser oså hvordan smil og latter er gode redskaber til at skabe kontakt og respekt blandt kollegerne.

Reference: Filmen er produceret af FIU i 2015

Godt forhold til ledelsen – ikke altid uden dilemmaer

Kristian og Kenneth fra Dansk metal interviewer andre tillidsvalgte om dilemmaer på arbejdspladsen – særligt med fokus på forholdet til ledelsen.

Reference: Filmen er produceret af Dansk metal i 2020
Du kan læse mere på: https://www.danskmetal.dk/trstartpakke/Sider/default.aspx

Få indflydelse på beslutningerne

Kristian og Kenneth fra Dansk metal interviewer andre tillidsvalgte om dilemmaer på arbejdspladsen – særligt med fokus på, hvordan du kan få indflydelse på din arbejdsplads og på hvordan du tackler fyringer.

Reference: Filmen er produceret af Dansk metal i 2020
Du kan læse mere på: https://www.danskmetal.dk/trstartpakke/Sider/default.aspx

Tag debatten om fædres barsel

Denne lille film er en opmuntring til alle fædre, om at benytte deres ret til 3 måneders barsel.

Reference: Pjecen er produceret af FIU ligestilling i 2019

Den faglige klub

I filmen fortæller Flemming Henriksen, om den faglige klub. Du kan høre om, hvorfor det er vigtigt at have en klub på arbejdspladsen, hvad der skal til, for, at I har ret til at danne en og hvordan du kan komme i gang med det.

Flemming Henriksen er tillidsrepræsentant for elektrikerne på sin arbejdsplads. Filmen er produceret af Dansk El-Forbund og målrettet deres tillidsvalgte.

Reference: Filmen er produceret af Dansk El-Forbund i 2021

Arbejdsmiljøorganisationen

I filmen præsenterer Lars Sørensen Arbejdsmiljøorganisationen (AMO). Han forklarer, hvad AMO er, hvornår I skal nedsætte et AMO på jeres arbejdsplads, hvem der skal udpeges til at sidder der, og hvad I skal lave. Du bliver også præsenteret for de to store opgaver i AMO, nemlig den årlige drøftelse og APV.

Lars Sørensen er valgt i Dansk El-Forbund. Filmen er også produceret af Dansk El-Forbund og målrettet deres tillidsvalgte.

Reference: Filmen er produceret af Dansk El-Forbund i 2021

Styrk din gennemslagskraft

I filmen giver Peter Palshøj en række gode råd til, hvordan du opnår, det du ønsker, når du taler med eller holder tale for andre. Det handler om at blive klar på, hvad du ønsker og hvem du taler til. Det afgør hvordan du skal forme og lever budskabet.

Peter Palshøj er kommunikationschef i Dansk El-Forbund. Filmen er også produceret af Dansk El-Forbund og målrettet deres tillidsvalgte.

Reference: Filmen er produceret af Dansk El-Forbund i 2021